Самолетни екскурзии (УИКЕНДИ)
ЕГИПЕТ - Круиз по р.НИЛ
 
Маршрут: Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада
 
Тръгване от: София, България
 
цена от
2660 лв.
11 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
 
Тип изхранване:  ALL - Аll inclusive
 
Дати: 
Египет – приключения в земята на Фараоните

Круиз по Нил – реката на живота за 11 дни/10 нощувки


Долината на Нил е една от люлките на човешката цивилизация. Египет е като един огромен оазис, образуван от щедрите и плодоносни наноси на река Нил, притиснат между безбрежните пясъци на Северна и Източна Африка. Тази велика цивилизация, този непрекъснат културен феномен, продължил 250 000 години, не биха могли да възникнат и просъществуват без животворните води на реката. Почувствайте силата на Нил и вижте великата цивилизацията, създадена от нея.

ДЕН 1, 20.10.2017. София-Истанбул-Кайро

Среща на Терминал 2 на летище София Т2 в 08:00 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2. 21.10.2017. Кайро-Александрия (около 2,5 часа)

Закуска. Рано сутринта отпътуваме за Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Туристическа обиколка с египтолог. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbey, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар.
Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.
Вечерта завръщане в Кайро. Нощувка.

ДЕН 3, 22.10.2017. Кайро-Гиза-Асуан

Закуска. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на сметовното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници.
Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанхамон.
Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

ДЕН 4, 23.10.2017. Асуан

Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери, рано сутринта. Трансфер до речния круизен кораб (де лукс, категория 5*, пълен пансион). Следобеден тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър.
Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО.
Свободно време в Асуан. Нощувка на круизния кораб.

ДЕН 5, 24.10.2017. Асуан-Ком Омбо-Едфу

Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и в Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите , и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.
Нощувка на кораба.

ДЕН 6, 25.10.2017, Едфу-Луксор

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона.
Нощувка на кораба.

ДЕН 7, 26.10.2017. Луксор-Хургада (около 4 часа)

След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил.
После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки.
Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел на база all inclusive. Нощувка.

ДЕН 8-10, 27-29.10.2017. Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.

ДЕН 11, 30.10.2017. Хургада-Истанбул-София

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Възможност за кратка туристическа програма преди полета до София. Пристигане на Терминал 2 в 20:40 ч.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА!!!

Пакетна цена Общо в лева Общо в евро
На човек в двойна стая 2660 1360
На човек в единична стая 3090 1580

  • Пакетната цена е валидна за мин 15 човека


Пакетната цена включва:

• Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
• Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
• Чекиран багаж 20 кг.
• Всички трансфери описани по програмата
• 2 нощувки със закуски в Кайро Mercure Le Sphinx Hotel 4* или подобен
• 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в единични или двойни купета) във влака Кайро - Асуан
• 3 нощувки на база всичко включено AI на борда на круизен кораб Sunrise Select MS Semiramis 5* или подобен от Асуан до Луксор
• 4 нощувки на база всичко включено AI в Coral beach 4* или подобен
• Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро
• Обяд по време на тура на Кайро
• Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро
• Обяд по време на тура на Александрия
• Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
• Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
• Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗАД Армеец
• Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 15 човека


Пакетната цена НЕ включва:

• Допълнителни екскурзии
• Лични разходи
• Бакшиши
• Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
• Доплащане за полупансион на човек на вечер в хотела в Кайро
• Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД Армеец.


Полетно разписание:

TK1028 20OCT SOFIST 1000 1125
TK 694 20OCT ISTCAI 1840 2000
TK 703 30OCT HRGIST 0405 0805
TK1029 30OCT ISTSOF 2020 2040
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

Забележки:
• Минимален брой туристи: 15 човека
• Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
• При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
• Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
• ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
• Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 02.02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото
• за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
• Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!

Необходими документи при записване:
• Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
• За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
• Депозит в размер на 50% от сумата на човек
• Доплащане до 45 дни преди заминаване

Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
• до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
• от 89 дни до 46 дни – стойноста на депозита
• от 45 до 0 дни: 100 % от договора

Вид използван транспорт:
• Самолет
• Автобус
• Круизен кораб

• Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.