Самолетни екскурзии (УИКЕНДИ)
Уикенд в РИМ
 
 
Тръгване от: София, България
 
цена от
550 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
 
Тип изхранване:  ВВ - Закуска
 
Дати: 
Рим - Сърцето на Италия!

19.10.2017, Четвъртък от 550.00 лв на заявка

Самолетна екскурзия - 4 дни / 3 нощувки

1 ДЕН: (София - Рим)

Отпътуване от летище София (Терминал 2) в 6:40 ч. полет на авиокомпания Ryanair. Пристигаме в Рим в 7:35 ч, следва трансфер до града и при възможност се настаняваме в хотела.

Рим е един от най-величествените и романтични градове в света. Той притежава всичко: папата, художници, любовници, поети, политически гафове, зли владетели и най-вече атрактивна смесица от грандиозни забележителности и шумен живот. Обиколката ни включва най-забележимите обекти намиращи се в централната част на столицата, като Фонтана Ди Треви, Пантеона и площад Испания. След като приключи ще имаме свободно време за разходка и вечеря, а по късно се прибираме в хотела за нощувка.

2 ДЕН: (Ватикана)

Закусваме, след което можете да се включите в ексурзията ни до Ватикана.

Туристическата обиколка започва от огромния площад „Св.Петър“. Площадът е входът към Базиликата Св.Петър, и е ограден от тосканските колони на Бернини, а в центъра му се намира Египетският обелиск. За Базиликата ще кажем само, че е най-голямата, най-богатата и най-пищната църква в света.

От тук се отправяме към Ватиканските музеи, няколко сгради, украсени по великолепен начин. В колекцията на музеите влизат редица статуи и картини, но най-известното произведение на изкуството, което ще видите са фреските по тавана на Сикстинска Капела на Микеланджело.

Следва Замъкът Сант Анджело, свързан с Ватикана чрез укрепен коридор, използван от папите като път за бягство. Този замък е бил резиденция на папите и хранилище за техните ценности. Едновременно с това и бивш затвор, а на моста пред него са се излагали телата на екзекутираните затворници, в днешни времена заместени от статуите Ангелите на Бернини. Свободно време и връщане обратно в хотела за нощувка.

3 ДЕН: (Рим)

Закуска. Тези от вас, които желаят, могат да се включат, към допълнителна екскурзия, представяща короната на Рим – неговият Колизеум. Една от най-внушителните сгради в историята – внушителна с вида си, с хората, които е погубила, и с това, което е оставила зад себе си – спомена за една велика империя. До него е Римският Форум, който някога е бил централната част на Древен Рим. Днес той съставлява най-обширната зона с руини, и е разположен в подножието на Палатин, един от седемте хълма на Рим.

Тук ще може да прекарате свободното си време из уличките на града или да посетите площад Венеция – наречен сърцето на града, начело с дворецът „Венеция" . Или просто да се потопите в романтичната обстановка и града, за един мил спомен от прекараните дни в Рим. Нощувка.

4 ДЕН: (Рим – София)

Закуска (сух пакет). Трансфер до летище Рим и полет в 8:00 ч. , пристигаме в София в 10:50 ч.


Цената подлежи на потвърждение

Необходимо е ползването на градски транспорт.
Програмата е валидна при записани минимум 6 туриста.


Цената включва

Самолетен билет София – Рим – София
Летищни такси в размер на 40 Евро
Салонен багаж до 10 кг
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в районите на Рим
Водач по време на цялото пътуване
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"


Цената не включва

Чекиран багаж до 20 кг в двете посоки - (108лв. 13.07) (90 лв. 19.09) (78 лв. 19.10)
Допълнителни турове (по желание)
Сити такса в размер на 4 евро на човек на ден – заплаща се на рецепция.
Билети за градски транспорт
Входни такси за посещаваните забележителности
Лични разходи


Допълнителни екскурзии:

Панорамна обиколка на Рим, цена 10 евро за възрастен/ 5 евро за дете
Ватикана, цена 40 евро за възрастен/ 25 евро за дете
Колизеума и Римския Форум, цена 20 евро за възрастен/ 15 евро за дете