от ГАБРОВО
СОЛУН-МЕТЕОРА-ЕДЕСА
 
 
Тръгване от: Габрово, България
 
цена от
199 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
 
Тип изхранване:  ВВ - Закуска
 
Дати:  19.09.2020

Солун - Метеора – Едеса -  Природни чудеса
Автобусна програма
Тръгване : Габрово , Севлиево и София
Продължителност : 3 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване:   19.09.2020
Цена от:  170 лв.

Програма

Ден 1 София – Солун – Паралия Катерини
Отпътуване  от Габрово в 4.00 ч. от Дома на Хумора и Сатирата , в 04.30 ч. от Севлиево и от София в 7:00ч (Стадион „Васил Левски“), по маршрут Кулата – Солун. Панорамна обиколка  (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий“; площад „Наварино“ с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър“ – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на Св. Димитър. Свободно време. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 Паралия Катерини – Метеора - Паралия Катерини
Закуска. 8.00 ч. – отпътуване за Метеора. Пристигане в местността Метеора – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос“. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Фото пауза в Каламбака – живописно градче в подножието на величествените скали на Метеора. Отпътуване за Олимпийската ривиера. По желание и предварителна заявка – вечеря в традиционна таверна с бузуки музика на живо. Нощувка.

Ден 3 Паралия Катерини – Едеса – София
Закуска. 9.00 ч. –  Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фото-пауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. 14.00 ч. – отпътуване за България. 

Цени:

·        от Габрово  199 лв. 

·        от Севлиево 195 лв.

·        от София 170 лв. 

 

Цената включва :

·        транспорт с комфортен автобус *** ;

·        2 нощувки със закуски в хотел 2* или 3* на Олимпийската ривиера;

·        панорамна обиколка на Солун

·        целодневна екскурзия до Метеора;

·        Пешеходна разходка в Едеса;

·        застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“;

·        екскурзоводско обслужване.

Цената включва :

·        Eдинична стая: 60 лв;

·        Вечеря в традиционна таверна с бузуки музика и много танци (салата, основно ястие с гарнитура, десерт, чаша узо, 1 бутилка вино за двама, минерална вода) при минимум 10 туристи: 50 лв;

·        Ползване на двойна седалка от един турист: 92 лв;

·        входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);

·        входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.