Самолетни екскурзии и УИКЕНДИ
Уикенд в МОСКВА - ВСЯКА СЕДМИЦА
 
 
Тръгване от: София, България
 
цена от
1046 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
 
Тип изхранване:  ВВ - Закуска
 
Дати:  05.04.2019-29.11.2019
петък, 

 

УИКЕНД В МОСКВА!

Запознайте се с любимата дъщеря на Русия!

 

4 дни / 3 нощувки

С дати на отпътуване всеки петък в периода 04.01 – 29.11.2019г.

 

„Москва, Москва!

Ти ярко пак пламтиш, ти пак туптиш!“...

 

1 ден: София – Москва

Среща на Терминал 2, летище София в 11:00 ч. Отпътуване за Москва в 13:10ч.  с директен полет на АК „България Ер“. Кацане в Москва в 17:25 ч. Трансфер до избрания хотел.

Добре дошли в Москва, градът в който са родени автори като Пушкин, Лермонтов, Достоевски, Пастернак! Едва ли има човек по света, който да не се впечатли от размерите, населението, живота и историята на руската столица.  В продължение на стотици години, Москва действа като център на руската национална култура. Тук са концентрирани най-ценните исторически и архитектурни паметници от световно значение.

Нощувка.

 

2 ден: Москва

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия – обзорна обиколка на Москва на английски/български език. Екскурзията започва с панорамна гледка към Москва и Московския Държавен университет, продължава с Катедралния храм Христос Спасител – най-високата православна църква в света, Поклонная гора и парка на победата, който през 1960г. е превърнат в своеобразен музей на открито, посветен на победата на Русия над Наполеон. Цена: 75 евро / 147 лв при двама туристи. Свободно време. Нощувка.


3 ден: Москва

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия  - Посещение на Кремъл, Катедралите и Оръжейната палата. Със своите 19 кули, Кремъл е един от символите на Москва. През 1156 г. е построен като дървена крепост, но след реконструкция под ръководството на италиански архитекти, придобива днешния си облик. Ще видим едни от най-известните обекти – Цар Камбана и Цар Пушка. Следва посещение на катедралите „Успенски събор“, „Благовещение“, „Архангел Михаил“ и „Дванадесетте апостоли“ – известна с позлатените си куполи и зидове от бял камък. В градините пък може да видите дърво, засадено лично от първия човек, излетял в Космоса – Юрий Гагарин. Следва да посетим Оръжейната палата, където се съхраняват скъпоценности от цял свят, подаръци от различни дипломатически визити, военни трофеи, каляски и други. Цена: 110 евро / 215 лв при двама туристи. Свободно време за шопинг по една от най-известната улица в руската столица - Арбат. Нощувка.

 

4 ден: Москва - София

Закуска. Освобождаване на стаите и свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия – посещение на Третяковската галерия - най-големият музей на руското изкуство, който има световна репутация. Галерията е кръстена на московския търговец и индустриалец Павел Третяков (1832-1898г.), който от 1856 г. колекционира произведения на негови съвременници – художници, с желанието „да събере руската школа последователно в своя ход“. Галерията е създадена през 1856 г., когато са придобити първите картини. Тя е замислена като Националния музей на руското изкуство, достъпна за широката публика. Като колекционер Павел Третяков се ползвал със специално доверие от художниците и получил правото да види новите им произведения още преди да са довършени или да разгледа  изложбите им в навечерието на деня на откриването. Той изкупувал  картините, които го впечатлявали, често въпреки мнението на критиците, забрана на цензурата, натиска на признати авторитети, дори и въпреки своя художествен вкус. Цена: 95 евро / 186 лв при двама туристи.

Трансфер от хотела до летището. Полет за София, излита от Москва в 19:15ч. Каца на терминал 2, София в 21:35ч.

 

                                                      

 „...Да, Москва, ты видала немало,

                                                              ты себя воспевала и жгла,

                                                     ты, быть может, не все понимала,

                                                     но дышала, жила и была.“

  

Дати и цени:

Хотел Izmailovo Gamma 3*

Период на пътуване:

Цена на човек в двойна стая:

Единична стая:

05.04 – 29.11.2019г.

535 евро / 1046 лв

615 евро / 1203 лв

 

Хотел Park Inn by Radisson 4*

Период на пътуване:

Цена на човек в двойна стая:

Единична стая:

05.04 – 29.11.2019г.

595 евро / 1164 лв

715 евро / 1398 лв

 

Забележка: Хотелите са базови. При желание от ваша страна може да предложим други варианти за настаняване, както и пакет за Нова година.

Цената включва:

·      Самолетен билет София – Москва – София с включени летищни такси. Полет с редовните линии на АК „България Ер“;

·      3 нощувки със закуски в избрания хотел;

·      Трансфер летище – хотел – летище;

·      Медицинска застраховка със ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 EUR;

Цената не включва:

·      Виза за Русия за български граждани и обработка на документи:

– 150 лв - срок за издаване до 12 работни дни

·      Допълнителни екскурзии;

·      Разходи от личен характер;

·      Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“

Забележка:

*Всички екскурзии са индивидуални!

*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България. Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място в Москва.

*Компанията си запазва правото за промени в последователността на програмата.  

 

Необходими докумeнти за издаване на руска виза:

·        Потвърждение за приема на туриста от руската организация, осъществяваща туроператорската дейност, информация за която е включена в Единния Федерален регистър на туроператори;

·        Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи,  който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;

·        Визова анкета, попълнена и подписана лично от заявителя;

·        Две цветни снимки с размери 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н. (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);

·        Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност;

·        Аке не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България

 

Забележка:

* Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.

Начин на плащане: Депозит 200 EUR или 391 лева при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!

Всички цени се заплащат в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR. Плащането може да се извърши в брой или по банков път. Върху цените не се начислява ДДС.  

Необходими документи:

Международен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.  

Срокове за анулации и неустойки:

·        Депозитът не се възстановява.

·        При анулация до 10 дни преди датата на отпътуване, се възстановява разликата.  

Вид използван транспорт:

·        Самолет

·        Влак

·        Автомобил

 

Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.